Home > Referenties
Referenties
Heeft u ook zulke goede ervaringen? Stuur ons dan een e-mail en wellicht is hier binnenkort uw verhaal te lezen.
 
Zon en ruimte in Florida
Han en Laura hebben al vijf jaar een vakantiehuis in een bosrijke omgeving in midden Florida, ten zuiden van Orlando, Zij kozen voor Florida voornamelijk om het zonnige klimaat en omdat zij zich er meteen thuis voelden met al die ruimte.

Thijs:"We komen er gemiddeld twee tot drie keer per jaar voor een periode van twee of drie weken. We werken nu nog maar als we over een paar jaar stoppen met werken willen we er langer heen, met name in het winterseizoen vanwege de aangename temperatuur".

Vrienden en kennissen zullen de deur wel plat lopen om van het huis gebruik te mogen maken tijdens hun vakantie? Thijs:"Dat valt reuze mee. Zo af en toe lenen wij het huis uit aan bekenden. Ook gaan er regelmatig vrienden en familie mee als wij er zelf naar toe gaan. Het huis is groot genoeg voor twee families en het is leuk om mensen Florida te laten zien.

"De zomers zijn in Florida heet en voornamelijk vochtig, het klimaat is immers subtropisch". Voor- en naseizoen en met de kerst is de tijd voor ons huis in Florida. Met de kerst betaal je wat meer voor een vliegticket, maar in het voor en naseizoen vlieg je voor de helft van het normale tarief heen en weer.

Hoe zit het met de veiligheid en het contact met de plaatselijke bewoners? "Contact met de buurt is makkelijk te maken men is erg open en de Amerikanen zijn belangstellend naar Europeanen. We hebben ook kennissen onder andere nederlanders in de buurt. Er zijn behoorlijk wat Nederlanders aanwezig en hier en daar ook wat Nederlandse invloeden en zelfs clubs. Voor ons huis zorgt een degelijk plaatselijk geleid bedrijf. Het gras wordt gemaaid, het zwembad verzorgd en het huis schoongehouden. Heerlijk! En we voelen ons in Florida bijzonder veilig. De mensen gedragen zich veel minder agressief. Bovendien is de politie in de VS beter georganiseerd, waardoor de pakkans veel hoger is dan in Nederland. Dat heeft een lagere criminaliteit tot gevolg".